09
сентябрь
2024
2 орта метеп- асханасында тамақтану сапасына мониторинг жүгізу комиссиясы жұмыс жасады.
2024 жылдың 09 қыркүйек күні, #2 орта метеп- асханасында тамақтану сапасына мониторинг жүгізу комиссиясы жұмыс жасады. Комиссия жұмысы «Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар» санитарлық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2022 жылғы 17 ақпандағы №ҚР ДСМ-16 бұйрығына негізделді. Асханадағы құрал-жабдықтың орналасуынан бастап, барлық технологиялық процестің бірізділігі мен ағымдылығын, шикі және пайдалануға дайын тамақ өнімдерінің жанасу мүмкіндігін болдырмай, қызмет көрсетуге, жууға, дезенфекциялауға және жөндеуге арналған жабдыққа еркін қол жеткізу мүмкіндігі қаралды. Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы, тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасы, органолептикалық бағалау журналы, «С дәрумендендіру» журналдарының талапқа сай болуы қадағаланды.